خانواده های ایرانی جشن بله برون و نامزدی را یکسان می دانند. در صورتی که بله برون با نامزدی تفاوت هایی دارد و یکسان دانستن این دو جشن کاری کاملا اشتباه است. جشن نامزدی بعد از بله برون و قبل از حنابندان باید برگزار شود. اما چگونگی برگزار کردن این جشن ها کاملا وابسته به نوع فرهنگ هر شهری است. در ادامه با بررسی تفاوت های بین بله برون و نامزدی همراه ما باشید.
آشنایی با مراسم بله برون
بعد از خواستگاری و رضایت دو طرف مراسم بله برون برای رسمی تر کردن خواستگاری و با خبر کردن فامیل های درجه یک برگزار خواهد شد. تاریخ برگزاری مراسم بله برون کاملا توافقی و بین خانواده ها مشخص خواهد شد. اما باید بدانید که محل برگزاری مراسم بله برون و هزینه های آن به عهده پدر عروس خانم می باشد. اگر خانواده عروس تمایلی به برگزاری جشن بله برون در منزل نداشته باشند مکان دیگری مانند باغ و تالار را برای برگزاری این جشن انتخاب خواهند کرد. نحوه پذیرای و مکان برگزاری مراسم بله برون کاملا وابسته به تصمیم های خانواده عروس دارد. اما مسئله اصلی این است که چرا جشن بله برون داریم؟ باید بدانید که جشن بله برون از جلسات خواستگاری هم مهم تر است چرا که دو خانواده در این مراسم با یک دیگر درباره مسائل مهم مانند: مقدار مهریه، شیربها، تاریخ عقد و عروسی، حق و حقوقات عروس مثل حق طلاق، حق مسکن، اقلام جهیزیه و … صحبت می کنند.
نکاتی که باید قبل از برگزاری جشن عروسی بدانید
بعد از خواستگاری این جشن بله برون است که مشخص می کند که دو نفر با یک دیگر به توافق می رسند و ازدواج می کنند یا خیر.. اگر یکی از خانواده ها با صحبت های دیگری مشکلی داشته باشد و موافقت نکند ممکن است که مراسم بله برون به پایان برسد. در غیر اینصورت اگر همه چیز به خوبی پیش برود باید برای برگزاری مراسم های دیگر مانند نامزدی آماده شوید.
هدایای که خانواده داماد باید در بله برون برای عروس بیاورند
زمانی که خانواده داماد به خانه پدر عروس می روند باید به همراه خود هدایایی برای عروس خانم ببرند. هدایا برای زمانی است که با خانواده عروس خانم به توافق می رسند و هدایا تقدیم عروس خانواده خود می کنند. هدایای عروس در مراسم بله برون شامل: پارچه لباس، پارچه چادری، کفش و .. است.
نکته: در جشن بله برون چون هنوز هیچ چیز مشخص نیست بهتر است لباس و آرایش عروس رسمی تر باشد.
مختصری درباره مفهوم نامزدی
در مراسم نامزدی یک خطبه عقد بین عروس و داماد با صلاح دید خانواده ها خوانده می شود. اگر خانواده عروس موافق صیغه تا زمان تاریخ عقد نباشند از این مسئله صرف نظر کرده و حلقه نشان نامزدی توسط مادر یا خواهر عروس در انگشت عروس خانم جای می گیرد. لباس عروس خانم و سبک میکاپ آن کمی بیشتر از مراسم بله برون است. مراسم نامزدی نیز در خانه پدر عروس برگزار می شود.
علت یکسان دانستن نامزدی و بله برون
یکی کردن مراسم بله برون و نامزدی در واقع به نفع خانواده عروس است. بنابراین اگر این دو جشن یکی شود تا حد بسیاری در هزینه و زمان صرفه جویی شده است. زمانی که دو جشن یکی شود ابتدا مراسم بله برون و صحبت های مهم آن انجام می شود. سپس اگر به توافق برسند انگشتر نشان را به دست عروس خانم کرده و در صورت صلاح دید و اجازه خانواده عروس صیغه محرمیت بین عروس و داماد جاری خواهد شد.