رعایت آداب خواستگاری برای خانواده پسر در دیدار خانواده ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. چرا که اولین دیدار و صحبت هایی که انجام می شود تاثیر بسیاری بر روی تصمیم گیری خانواده دختر در پاسخ به خواستگاری خواهد داشت. بنابراین ما قصد داریم در ادامه این مقاله به طور کامل درباره آداب خواستگاری برای خانواده پسر صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
هماهنگی های لازم برای برگزاری جلسه خواستگاری
آداب خواستگاری این است که خانواده داماد باید از خانواده عروس اجازه بگیرند. البته باید بدانید که تنها اجازه گرفتن از خانواده داماد برای رفتن به خواستگاری کافی نیست بلکه باید قبل از رفتن به خانه دختر نیز خانواده عروس را در جریان بگذارید که برای مثال حدود یک ساعت دیگر به خانه آن ها می رسید. اجازه گرفتن با احترام برای خواستگاری رفتن بسیار اهمیت دارد. همچنین سعی کنید طبق صحبت های انجام شده درست سر ساعت مشخصی که با یک دیگر تماس گرفته اید به قرار خود برسید. آراسته بودن شما و خانواده تان در مجلس خواستگاری بسیار اهمیت دارد. پوشیدن کت و شلوار و دوری از هر گونه تیپ اسپرت بسیار اهمیت دارد. سعی کنید بهترین گل و شیرینی را به همراه خود ببرید و برای خریدن آن ها زمان بگذارید. در زمان ورود به منزل دختر خانم بهتر است دسته گل را به مادر دختر خانم تقدیم کنید.
سوالات خانواده داماد در خواستگاری
همه ما می دانیم که در جلسه خواستگاری سوال هایی را باید پاسخ دهیم و سوالات مهمی هم هست که باید پرسیده شود. بنابراین بسیار مهم است که قبل از فرا رسیدن جلسه خواستگاری به خوبی به این سوال ها فکر کنیم و لیستی از آن ها را برای این روز مهم آماده داشته باشیم. همچنین باید بدانید که اگر سوالاتی از شما پرسیده شد چگونه و با چه جملاتی به آن ها پاسخ دهید. از همین حالا که در حال خواندن این مطلب هستید و هنوز تاریخ مراسم خواستگاری شما فرا نرسیده این مورد را به خاطر داشته باشید که ساختن یک زندگی مشترک با دروغ و خیال بافی امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین یکی از گزینه های شما برای رسیدن به خواسته ای که دارید صادق بودن است. ممکن است برخی از مشکلات در زندگی شما باعث شوند که اعتماد به نفس کافی برای بیان آن ها نداشته باشید و فکر کنید با دروغ گفتن بهتر می توانید به خواسته خود برسید. اما باید بدانید که در زمانی بسیار نزدیک همه چیز مشخص خواهد شد و شاید اکنون به خواسته خود برسید اما در آینده با مشکلات جدی تری رو به رو خواهید شد.
تاثیر صداقت در جلسه خواستگاری
همه ما ترجیح می دهیم که حرف راست را بشنویم و سپس تصمیم بگیریم که می توانیم با آن کنار بیایم یا خیر بنابراین احتمال اینکه خانواده عروس با شرایط شما کنار بیایند هم بسیار زیاد خواهد بود. پس بهتر است به جای دلهره داشتن که مبادا متوجه دروغ شما شوند از ابتدا با صداقت پیش بروید. معمولا سوالات خانواده عروس درباره داشته ها و نداشته های شما است. چرا که پاسخ به این سوال نشان می دهد شما چگونه زندگی کرده اید و چقدر به فکر آینده خود بوده اید. چرا که مسئولیت برعهده گرفتن زندگی مشترک نیز کاری دشوار است و نیاز به آمادگی هایی دارد. اگر نمی دانید که چه سوالاتی مناسب جلسه خواستگاری هستند بهتر است در ادامه این مطلب با ما همراه باشید. چرا که لیستی از سوالات مهم در جلسه خواستگاری را برای شما جمع آوری کرده ایم.
وظایف پدر در جلسه آشنایی
یکی از آداب خواستگاری رفتن این است که از همان ابتدا به سراغ اصل مطلب نروید. بهتر است زمانی را در اوایل جلسه خواستگاری به صحبت هایی بپردازید که مربوط به هدف شما نیستند و سعی کنید فضا را آرام و مجلس را گرم کنید. پس از این صحبت ها پدر داماد وظیفه مهم خود را برای بیان خواسته داماد برعهده می گیرد. پدر داماد با گفتن این جمله که خب کم کم بریم سراغ اصل مطلب صحبت ها را به سمت خواستگاری هدایت می کند. بنابراین در مراسم های خواستگاری خانواده عروس فقط سعی می کنند پذیراییی کنند و به صحبت های خانواده داماد گوش دهند تا آن ها پیش قدم شده و درخواست خود را به صورت رسمی اعلام کنند. پدر داماد شروع به صحبت کرده و در مورد وضعیت پسر خود و اهداف آن به خانواده عروس توضیح می دهد. شغل، میزان درآمد، تحصیلات و تمام داشته ها و نداشته های داماد برای خانواده عروس اهمیت دارند. همچنین پدر داماد درباره شغل خود و مادر پسر نیز صحبت خواهد کرد. در دنیا آداب و رسوم عجیب و جالبی برای ازدواج دختر پسر ها وجود دارد. بنابراین ممکن است مجلس های خواستگاری طبق آداب و رسوم با یک دیگر فرق کنند. برای آشنایی با آداب و رسوم عجیب ازدواج در دنیا می توانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
صحبت های مادر در جلسه آشنایی
برای ارتباط بر قرار کردن با عروس نیاز است که مادر داماد وظیفه خود را انجام داده و سوالاتی مهمی را از عروس خانم بپرسد. برای آشنایی با سوال هایی که مادر داماد از دختر خانم سوال می کند در ادامه لیستی را برای شما جمع آوری کرده ایم.
لیست سوالاتی که مادر داماد باید بپرسد؟
- انگیزه و علت تمایل به ازدواج
- شاغل هستید یا در حال تحصیل
- توانایی های خانه داری شما چقدراست؟
- میزان وابستگی شما به خانواده چقدر است؟
- رفتار و ارتباط شما با کودکان چگونه است؟
- دوست دارید چند سال دیگر بچه دار شوید؟
- آیا تا به حال دور از خانواده زندگی کرده اید؟
- آیا ازدواج از هدف های زندگی شما بوده است؟
- نظر شما درباره اقوام خود و همسر آینده تان
- نسبت به مادر شدن چه نظر و احساسی دارید؟
- رسومات خانوادگی برای شما چقدر اهمیت دارد؟
- معیار های مهم و تاثیر گذار در انتخاب فرد مورد نظر
- بعد از ازدواج قصد درس خواندن یا ادامه تحصیل دارید؟
در صورتی که بین خانواده دختر و پسر مسائلی حل نشده باقی نمانده باشد و هر دو راضی به این وصلت باشند جلسه های دیگری نیز برای بیشتر آشنا شدن آنها برگزار خواهد شد. یکی از این جلسات بله برون است که همه چیز به صورت رسمی اعلام شده و تاریخ عقد نیز در آن مشخص خواهد شد.